İnternet İlk Erişim Ekranı (Captive Portal) Uygulaması (SDÜNET KABLOLU BAĞLANTI ERİŞİMİ)

23.05.2007 tarihli ve 26530 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanununun ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Bilgi Güvenliği Rehberinde belirtilen kriterler kapsamı gereği internet erişimi hizmetlerine ilk erişim aşamasında bilgisayar giriş ekranı (Captive Portal) uygulaması 11 Ekim 2024 tarihi itibariyle Üniversitemizde uygulanmaya başlanacaktır.

Üniversitemizde bir süredir Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Etki Alanı (Domain) sistemi kurulumları demirbaşa kayıtlı bilgisayarlarda gerçekleştirilmiştir. Etki Alanı (Domain) sistemine dahil bilgisayarlarda giriş ekranı (Captive Portal) uygulaması ile karşılaşılmayacaktır. Etki Alanı (Domain) sistemine dahil olmayan bilgisayarlar için giriş ekranının gelmemesi durumlarında kullanıcılar tarafından tarayıcılarını "erisim.sdu.edu.tr" adresinden giriş yaparak erişim sağlayabileceklerdir.

Bu yöntemle giriş yapacak kullanıcılar için yönlendirme işlemlerini kapsayan SDÜNET KABLOLU BAĞLANTI ERİŞİM KILAVUZU için tıklayın.

Yayın Tarihi: 10/10/2024
Okunma Sayısı: 25