Sagalassos Antik Kenti Teknik Gezisi

Enstitümüz Disiplinlerarası Arkeoseramik Anasanat Dalı yüksek lisans öğrencileri, Arkeoseramik ASD Başkanı Doç. Serap ÜNAL eşliğinde, 30 Kasım 2022 tarihinde Sagalassos ören yerini ziyaret etti.

Sagalassos’un doğu dış mahallesinde yer alan çömlekçi mahallesinde incelemeler yapan öğrenciler, konularıyla ilgili birçok buluntuyu yerinde görerek bilgilerini pekiştirdiler. Kent ekonomisine önemli katkılar sağlayan Sagalassos çömlekçilerinin döneminin en güzel terra sigillatalarını ürettiklerini, işlik düzenlerinin ayrıca seramik üretim sistematiğinin günümüzle karşılaştırılabilir örnekler ortaya çıkardığını ve öğrenciler bu teknik gezi kapsamında teorik ve uygulamayı birleştirerek inceleme ve analiz yapma şansına sahip oldular.

Yayın Tarihi: 07/12/2022